Felle

 

 

 

FELLE 422 SPORT

Stk.m.: 1.68 m.
V: Lolke 371
Mv: Gerlof 294
M: Zorinda D ster pref

 

DEKGELD € 750,00 EX 6 % BTW    AANBIEDING 2017 TWEE DEKKINGEN VOOR € 999,00 EX 6 % BTW

KEUZE UIT FELLE, EIBERT, DATE OF OBELISK ( TWEE MERRIE VAN ÉÉN EIGENAAR)

 

 

NAKOMELINGEN FELLE

 

modelmerrie WAUW v: Felle 422 Sport

 

 

 

 

 

 

 

FELLE DEFINITIEF GOEDGEKEURD OP ZIJN NAKOMELINGEN:

Felle is definitief goedgekeurd en zijn nakomelingen scoorden het hoogst van alle deelnemende hengsten, de nakomelingen van Felle haalden onder het zadel een gemiddelde van 72,9 pnt en aangespannen 72,1 ! Felle had een uniforme groep rastypische en correct gebouwde paarden, de paarden zijn diepzwart en hebben ruim voldoende behang, de draf is ruim de galop goed gesprongen met een goede balans. De nakomelingen van Felle zijn goed bewerkbare paarden en zijn op stal plezierig !

FELLE 422 DE REDDER VAN DE WESSELLIJN

twijfel niet langer maar fok met een hengst waarvan de cijfers het bewijs zijn

 

 

 

 

                       

 OVERALL KAMPIOEN DRESSUUR PAVO/KFPS HENGSTENCOMPETITIE 2009/2010

FELLE is een mooie rastypische hengst, groot en met een mooi lang voorbeen.Felle begon zoals iedere dekhengst zijn carriere met de eerste bezichtiging,toen al was de jury zich bewust dat er een bijzonder paard aan hun werd voorgesteld.Felle kreeg een 9 voor rastype en op beenwerk, en maar liefst een 8 op bouw en op de galop.

FELLE heeft een enorm behang, een vriendelijke uitstraling en een diepzwarte kleur.

FELLE vererft z'n positieve punten, z'n nakomelingen hebben maat, fraai type. En prima bewegingen, zijn veulenrapport vermeld dat de veulens zich in draf goed presenteren en tonen veel looplust. Felle heeft ruim 70% 1e en 2e premieveulens.

FELLE in zijn verrichtingsrapport staat geschreven: Felle draaft met een goede balans en toont daarbij een mooie houding,Felle heeft een mooi voorbeengebruik, de galop is zuiver en ruim. Inmiddels komen deze cijfers tot uiting in zijn sportcarriere, op sloffen doorliep hij in de zomer van 2009 de M1 dressuur, hij won hierin vele prijzen, daarna liet Felle een verpleterende indruk achter in de KFPS/PAVO hengstencomeptitie,daarmee werd hij OVERALL WINNAAR PAV0/KFPS HENGSTENCOMPETITIE DRESSUUR 2009/2010.

 

nakomelingen Felle:

GOEDGEKEURDE ZONEN ALWIN EN WOLFERT

VEULENKAMPIOEN FOKDAG ASSEN 2015

1E PREMIE STERMERRIE FOKDAG ASSEN, TEVENS VOORLOPIG KROON OP CK

MODELMERRIE WAUW 2014

GEKE ( FELLE X MONTE) jeugdkampioen greidhynder 2012

ESMEE VOM FRIESENHOF voorlopig kroon ck 2012

ALWIN 469 ( FELLE X TSJERK) goedgekeurd in 2011

WOLFERT 467  ( FELLE X JAKOB) goedgekeurd in 2011

TOSCA FAN DE MARWEI (Felle x Ludse) kroonmerrie met de hoogste IBOP van 2010 met 87 pnt.

YORICK V.D.GIESENBOS (FELLE X JAKOB) hoogste ABFP-score van 2010 met 92 pnt.

TIENEKE R. (Felle x Oeds) Fokdagkampioen van Esbeek. jury: gewoon het meest complete paard,ze bleek de beste van de hele fokdag in beweging,een modern type in combinatie met de beste beweging.Op dezelfde fokdag stak de luxe Felle- dochter VAYA CON DIOS (uit Minora Boszorg van de Hommers Hoeve)boven de rest uit.

nakomelingen in de sport:tijdens de Euro Bottle Cup werd men verrast door TEDSKE VAN DE DOEZUMERTOCHT (Felle x Nykle)deze scoorde maar liefst 78,13%.

centrale keuring: VIEBEKE VD WISKE HOEVE (Felle x Tsjerk) 1D en voorlopig kroon en TIENEKE R 1C en voorlopig kroon. Bovendien was er aan de andere kant van de wereld in Zuid-Afrika ook een ster met een 1e premie die voorlopig kroon werd verklaard nl. TJERKJE W.(Felle x Pike).